Archieven: Attractions touristiques

Accropark van Gileppe

Gelegen in het hart van de blauwe Ardennen vint U het Accro avonturenpark vlak bij het stuwmeer van Gileppe. Het park biedt 3 parcours aan met 3 verschillende levels en een klimwand. Een dynamisch team van specialisten begeleidt U tijdens uw ervaring in de bomen.

De hele familie vindt hier een activiteit en voor de allerkleinste is er een gratis speeltuin. 
Het Park is in de zomervakantie elke dag van 10.00 – 18.00 uur geopend en in de weekends en feestdagen in april, mei, juni, september en oktober.
Informatie en reservatie:

fun@gileppe.com

Tel: +32 (0)87 71 01 60

https://www.facebook.com/lacdelagileppe/
www.gileppe.com

Tarieven

Individuele prijs:

  • Jongeren (-18 jaar):   14 eur
  • Volwassenen (18+):    16 eur

Groepen (min.10pers):

  • Jongeren (-18 jaar):    12 eur
  • Volwassenen (18+):  14 eur

De stuwdam van Gileppe


Dit kunstwerk, gemaakt uit graniet was de eerste in zijn soort in België. De stuwdam werd gebouwd tussen 1867 en 1875. Tussen 1967 en 1971 werd hij geconsolideerd en de capaciteit van het stuwmeer verhoogd tot 26,4 miljoen m³ water. Het meer wordt gevoed door de Gileppe, de Louba en de Soor. Twee 75m hoge opvangtorens leiden het water naar turbines. Het gehele complex wordt beheerst door een 77,6m hoge panoramatoren met lift.

Het complex van Gileppe beschikt over twee iconische figuren, de panoramatoren en de majestueuze leeuw die elk jaar meer en meer bezoekers trekken.

De toren, 77.6 meter hoog en op de bovenste etage volledig beglaasd (niveau 2), is toegankelijk door een lift en biedt een onvergetelijk uitzicht op het meer en het omliggende gebied. Dit niveau biedt tevens toegang tot een restaurant. Aan de voet van de toren (niveau 0) vertelt een permanente tentoonstelling de geschiedenis van de dam en de economische noodzaak van de bouw in 1875. De beroemde Leeuw, gemaakt door Félix-Antoine Bouré, is de andere grote trekpleister. Hoogte: 13,5m – haar gewicht: 130 ton. 183 blokken die zoals een puzzel in elkaar passen, werden volledig gedemonteerd en opnieuw opgebouwd ter gelegenheid van de verhoging van de dam. (een technisch hoogstandje) Na voltooiing van dit werk werd de dam op 20 oktober 1971 door koning Baudouin geopend .

Naast deze twee grote trekpleisters biedt het complex ook andere activiteiten zoals: wandelen, mountainbiken (fietsverhuur mogelijk ter plaatse) een klimpark en een leerpad. Een bezoek aan de dam door groepen is ook mogelijk, alleen op aanvraag.

Om het meer te ontdekken, kunt U wandeling 44 (bewegwijzerde wandeling groene rechthoek) te voet of per mountainbike maken.

Zie hiervoor ook de rubriek Wandelingen op deze website !

Voor info:

Tel : +32 (0)87 – 75 56 87

info@gileppe.com

www.gileppe.com

 

Het meer van Warfaaz

Het meer van Warfaaz ligt vlak bij de stad Spa. U kunt een wandeling om het meer maken, of waterfietsen of vissen…

 

Accropark Spa Forest

Dicht bij het stadscentrum, in het hart van het bos en in de buurt van de Thermen van Spa, verwelkomt een openluchtattractie u het hele jaar door.

Diverse boomklimcursussen, voor jong en oud, evenals andere leuke en sportieve activiteiten zoals boogschieten, mountainbikeverhuur, speurtocht, nieuwe generatie lasergame, survivalworkshop. ..kunt u een aangename dag doorbrengen met familie of vrienden

Gratis parkeren is beschikbaar, een cafetaria en sanitaire voorzieningen in de buurt.

BELANGRIJK – met 100% VEILIGHEID

Om uw veiligheid te garanderen, biedt de accrobranche een ‘doorlopende lijn van het type Clip’fil’ die de baan veilig maakt dankzij een systeem dat is ontworpen om vallen te voorkomen.

Begeleidende personen die geen deelnemer zijn, kunnen GRATIS meekijken op het gemarkeerde en veilige pad en zo de avonturen van de groep of hun kinderen volgen!

opening:

– weekends en feestdagen

– schoolvakanties, zomervakanties

schema:

van 13 tot 18 uur

laatste vertrek om 16.30 uur

Juli – augustus van 12 tot 19:30 uur

laatste vertrek 18.00 uur

Prijs:

3 cursussen (volwassenen en kinderen vanaf 1,40 m met opgeheven armen): volwassenen: 20 €

kind (jonger dan 16): € 15

– 2 babycursussen (vanaf 3 jaar oud, onder ouderlijk toezicht): € 8

– Familietarief, 2 volwassenen en 2 kinderen: € 60

Info: https://www.spaforest.be/

Escape room challenge

Je bent opgesloten met een team …

Je neemt niets mee naar binnen, maar de escape room wordt gevuld met nuttige en soms irrelevante items.

De klok tikt …

Kun jij je weg naar de intrigerende conclusie vinden en de kamer binnen 60 minuten ontvluchten?

Voel de sfeer …

De kamers zijn ontworpen om een authentieke ervaring te creëren met een sfeer en speciale aandacht voor detail.

Een totale onderdompeling in de wereld van detectives, een unieke ervaring om de band van een groep te versterken, om te beleven met familie, vrienden of collega’s. Ben je op zoek naar een activiteit voor een zakelijke teambuilding, een vrijgezellenfeest, een verjaardag of een uitje met vrienden? U bent bij ons aan het juiste adres!

Meer info: https://www.escapechallengemalmedy.be/

Ô temps d’une pause

Een wellnesscentrum gewijd aan ontspanning.

Een puur moment speciaal voor jou … Trakteer jezelf op een beetje plezier en kom je batterijen opladen!

Finse sauna met sterrenhemel, 32 ° ontspanningszwembad met massagestralen en tegenstroomzwemmen, buitenjacuzzi, ontspanningsruimte met infraroodstoelen …

Alleen op reservatie.

Tel: 0493/83 99 97

info@otempsdunepause.be

www.otempsdunepause.be

Paintball Sniper zone

Sinds 2005 is Sniper Zone de referentie voor outdoor paintball in Wallonië en in heel België. Gelegen in Malmedy, in de provincie Luik, vlakbij de steden Verviers, Aken en Maastricht. Wij verwelkomen u het hele jaar door, 7 dagen per week, op onze 5 terreinen, in één van de mooiste bossen van de Hoge Venen. Wij bevinden ons op enkele kilometers van Robertville, Waimes, Stavelot, Francorchamps, Spa en Saint-Vith. Ons terrein, speciaal ontworpen voor paintball, is geschikt voor meer dan 120 personen. Sniper Zone garandeert u een intens plezier vol adrenaline, om te delen met familie, vrienden of collega’s.

Meer infos : http://www.sniper-zone.be/fr/paintball-outdoor.htm

Tél. : +32 (0)497 47 97 86

Actionzone outdoor park

100% ACTION, FUN & ADRENALINE!

Arrowtag
Trefbal, maar dan anders! Kom bij ons een potje legendarische trefbal spelen met pijl en boog!

Bubble soccer
De regels zijn hetzelfde als die van voetbal. MAAR: de Bubbels geven je de mogelijkheid om je tegenstanders volledig uit evenwicht en heen en weer het veld te stuiteren.

Paintball
Beleef alle actie en plezier van een rondje paintball op meer dan 25,000m2 verdeeld over 3 speelvelde

Bike en e-bike
Of het nu een gezellige tocht over de eigens daarvoor aangelegde fietspaden zal zijn, of een opwindende adrenaline-versproeiende- rit door de mooiste bossen van onze omgeving: Wij bieden voor iedereen het juiste aan!

https://actionzone.be

info@actionzone.be

Tél : 0032 (0) 473 98 49 50

De Grot van Remouchamps

De Grot van Remouchamps wordt al sinds 1828 bezocht door toeristen.
De fakkels die de eerste bezoekers destijds gebruikten, zullen maar een vage indruk gegeven hebben van wat men vandaag ontdekt, dankzij de pracht die de huidige verlichting toont. Het gevoel van mysterie zal in die tijd zwaarder hebben doorgewogen dan het zicht op de onderaardse schoonheid…

De hedendaagse bezoeker kan overigens veel meer ontdekken dan de reizigers van de 19e eeuw: ruime galerijen, prachtig geboetseerd door de natuur, voeren hem naar een zaal die pas ontdekt werd in 1912: de Kathedraal, 40 meter hoog, groot genoeg om een flatgebouw van 12 verdiepingen te bevatten.

Maar het meest charmante moment van het bezoek is de terugkeer met het bootje, op de rivier die door het onderste niveau van de Grot loopt.
De bezoeker kan daarbij genieten van de langste onderaardse vaartocht van België en overigens ook de langste ter wereld die toegankelijk is voor toeristen.

http://www.lesgrottes.be/nl/index.php

info@lesgrottes.be

04/360 90 70

https://www.facebook.com/grottesderemouchamps/

Forestia – Dierenpark en Avonturenpark

FORESTIA biedt twee hoofdactiviteiten aan en voldoet hiermee aan de verwachting van allemaal. Het dierenpark en avonturen(klim)park en natuurlijk ook de grote speeltuin, mini-expos en een bar in het bos!

Kom en breng een onvergetelijke dag met familie, met school, collega’s of vrienden door.

Museum van de waterstad Spa

Het Museum van de waterstad  Spa is  gevestigd in de oude koninklijke villa in Spa. De villa was de residentie van koningin Marie-Henriette-Anne van Habsburg-Lotharingen, echtgenote van Leopold II. Op 6 juni 1970 werd dit museum officieel  geopend.

Railbiken

Via een oude spoorlijn, fietst U door mooie natuurlijke landschappen van het hoogveen. Ontdek al fietsend de Ardennen en de Hoge Venen! Een sportieve, toeristische activiteit in de natuur met uw familie, uw kinderen of een groep vrienden.
.