Beschrijving

Deze zomer kunnen nederlandstalige bezoekers gratis het CTLM Wol Parcours ontdekken met een gids.
Op anderhalf uur tijd wordt u ingewijd in de verschillende productiestadia van de wolindustrie, en verneemt u waarom precies Verviers van de 18de tot midden de 20ste eeuw wereldfaam genoot als producent van kwalitatief hoogstaande wolstoffen. Bij dat alles worden ook de sociale aspecten van deze economische succes story niet vergeten.

Dat kan op volgende data: 10/7/2024, 28/7/2024, 11/8/2024, 21/8/2024 of 14/9/2024, telkens om 14 uur.
U betaalt enkel het inkomticket, 5 Euro.
Om praktische redenen houden we het aantal deelnemers aan deze rondleidingen beperkt. Daarom is het belangrijk uw deelname (met vermelding van de gewenste dag) te reserveren, telefonisch op +32(0)87 30 79 20, of via e-mail naar info@aqualaine.be. We bevestigen uw deelname, of laten u weten dat de rondleiding die dag al volzet is.

Uiteraard kan u ons Wol parcours ook buiten deze dagen bezoeken (zie openingsuren), met of zonder gids (zie tarieven).

Als u dat wenst kan u voor of na de rondleiding onze tijdelijke tentoonstelling Nous, belges (zie tentoonstelling Wij, Belgen) bezoeken. Dat is inbegrepen in uw inkomticket. U krijgt daarbij een nederlandstalige brochure of een franstalige audiogids.

De permanente tentoonstelling brengt de bezoeker in  driedimensionale ruimten, uitgerust met individuele hoofdtelefoons
in een atmosfeer vanaf het begin van de wolindustrie tot op zijn hoogtepunt. Het is de gelegenheid om een verrassende collectie van gereedschappen uit het industriële verleden van Verviers te bewonderen.
De tour brengt U daarna bij de mode: kostuums, komische strips en films illustreren en accentueren  de grootse momenten in de geschiedenis van de mode. Het toeristische centrum, dat in 2010 haar 10-jarig bestaan vierde, is geïnstalleerd in de voormalige Thier fabriek, die in het begin van de 19e eeuw in neoklassieke stijl werd gebouwd. Het gebouw is schitterend gerenoveerd en is toegankelijk voor allen, met inbegrip van mensen met een mobiliteitshandicap.

Contactgegevens

Dit bestand delen

Terug