Type of attraction: Cultuur ( musea, tentoonstellingen )

De Grot van Remouchamps

De Grot van Remouchamps wordt al sinds 1828 bezocht door toeristen.
De fakkels die de eerste bezoekers destijds gebruikten, zullen maar een vage indruk gegeven hebben van wat men vandaag ontdekt, dankzij de pracht die de huidige verlichting toont. Het gevoel van mysterie zal in die tijd zwaarder hebben doorgewogen dan het zicht op de onderaardse schoonheid…

De hedendaagse bezoeker kan overigens veel meer ontdekken dan de reizigers van de 19e eeuw: ruime galerijen, prachtig geboetseerd door de natuur, voeren hem naar een zaal die pas ontdekt werd in 1912: de Kathedraal, 40 meter hoog, groot genoeg om een flatgebouw van 12 verdiepingen te bevatten.

Maar het meest charmante moment van het bezoek is de terugkeer met het bootje, op de rivier die door het onderste niveau van de Grot loopt.
De bezoeker kan daarbij genieten van de langste onderaardse vaartocht van België en overigens ook de langste ter wereld die toegankelijk is voor toeristen.

http://www.lesgrottes.be/nl/index.php

info@lesgrottes.be

04/360 90 70

https://www.facebook.com/grottesderemouchamps/

Museum van de waterstad Spa

Het Museum van de waterstad  Spa is  gevestigd in de oude koninklijke villa in Spa. De villa was de residentie van koningin Marie-Henriette-Anne van Habsburg-Lotharingen, echtgenote van Leopold II. Op 6 juni 1970 werd dit museum officieel  geopend.

Toeristisch centrum van Wol en Mode

De permanente tentoonstelling brengt de bezoeker in  driedimensionale ruimten, uitgerust met individuele hoofdtelefoons
in een atmosfeer vanaf het begin van de wolindustrie tot op zijn hoogtepunt. Het is de gelegenheid om een verrassende collectie van gereedschappen uit het industriële verleden van Verviers te bewonderen.
De tour brengt U daarna bij de mode: kostuums, komische strips en films illustreren en accentueren  de grootse momenten in de geschiedenis van de mode. Het toeristische centrum, dat in 2010 haar 10-jarig bestaan vierde, is geïnstalleerd in de voormalige Thier fabriek, die in het begin van de 19e eeuw in neoklassieke stijl werd gebouwd. Het gebouw is schitterend gerenoveerd en is toegankelijk voor allen, met inbegrip van mensen met een mobiliteitshandicap.

Het Kasteel van Reinhardstein

Het kasteel van Reinhardstein (in het Waals Rénarstène en in het duits Schloss Reinhardstein of Burg Metternich) is een kasteel uit de 14e eeuw, gelegen in de Hoge Venen, ten westen van Robertville, een dorpje in de gemeente Waimes van de provincie Luik.

Abdij van Stavelot

De abdij van Stavelot is een zeer oud benedictijnenklooster in Stavelot, in de provincie Luik. Het klooster werd gesticht in 651 en werd vaak geassocieerd met het klooster in Malmedy. Men sprak vaak over een “dubbelklooster”, hoewel het twee verschillende mannenkloosters waren…).

De abdij werd gesticht in de 7de eeuw en na de Franse revolutie in 1794 ontbonden. Het was de zetel van het Prinsdom van Stavelot-Malmedy,dat over een groot deel van de Ardennen tot aan Polen toe heerste. De vorsten waren tevens hoofd van de abdij.

Het Malmudarium Malmedy

Het Malmundarium, een erfenis uit het verleden waarvan de begindatum terug te vinden is tot in 648 toen benedic- tijnermonnik Remacle en sommige van zijn monnikken zich hier vestigden.

Het is uitgegroeid tot een belangrijke toeristische attractie.

Twee niveaus, (3000m2), die U de geschiedenis laten ontdekken (historisch museum, schatkist van de kerk), folklore (carnaval) en oude industrieën in de regio. (Leer en papier fabrieken)

 

Museum Baugnez 44 (Slag om de Ardennen)

Ter herdenking aan de slag om de Ardennen, is het historisch centrum van Baugnez 44 opgericht en het traceert de laatste grote operaties en gevechten, die plaats vonden tijdens het offensief “Operatie Wacht am Rhein “!

 

 

Kasteel Franchimont

Het kasteel Franchimont is een kasteel in de gemeente Theux van de provincie Luik. Dit middeleeuwse kasteel uit de 11e eeuw werd gebouwd op een uitloper van de vallei van de Hoëgne en was een belangrijk element bij de verdediging van het Prinsdom Luik. Het werd gedurende eeuwen verbouwd en verbeterd, maar ten slotte gedemilitariseerd in de 17e eeuw.

 

Museum van het Circuit Francorchamps

Het museum is in 1984 geopend en sinds 2002 maakt het, samen met het museum van Het Prinsdom en het museum Guillaume Appollinaire, deel uit van het museumcomplex. Het museum is ondergebracht in de Abdij van Stavelot. Het Museum ligt op 17km van het VVV Jalhay-Sart.