Plaats: Omgeving

De Grot van Remouchamps

De Grot van Remouchamps wordt al sinds 1828 bezocht door toeristen.
De fakkels die de eerste bezoekers destijds gebruikten, zullen maar een vage indruk gegeven hebben van wat men vandaag ontdekt, dankzij de pracht die de huidige verlichting toont. Het gevoel van mysterie zal in die tijd zwaarder hebben doorgewogen dan het zicht op de onderaardse schoonheid…

De hedendaagse bezoeker kan overigens veel meer ontdekken dan de reizigers van de 19e eeuw: ruime galerijen, prachtig geboetseerd door de natuur, voeren hem naar een zaal die pas ontdekt werd in 1912: de Kathedraal, 40 meter hoog, groot genoeg om een flatgebouw van 12 verdiepingen te bevatten.

Maar het meest charmante moment van het bezoek is de terugkeer met het bootje, op de rivier die door het onderste niveau van de Grot loopt.
De bezoeker kan daarbij genieten van de langste onderaardse vaartocht van België en overigens ook de langste ter wereld die toegankelijk is voor toeristen.

http://www.lesgrottes.be/nl/index.php

info@lesgrottes.be

04/360 90 70

https://www.facebook.com/grottesderemouchamps/

Accropark Spa Forest

Dicht bij het stadscentrum, in het hart van het bos en in de buurt van de Thermen van Spa, verwelkomt een openluchtattractie u het hele jaar door.

Diverse boomklimcursussen, voor jong en oud, evenals andere leuke en sportieve activiteiten zoals boogschieten, mountainbikeverhuur, speurtocht, nieuwe generatie lasergame, survivalworkshop. ..kunt u een aangename dag doorbrengen met familie of vrienden

Gratis parkeren is beschikbaar, een cafetaria en sanitaire voorzieningen in de buurt.

BELANGRIJK – met 100% VEILIGHEID

Om uw veiligheid te garanderen, biedt de accrobranche een ‘doorlopende lijn van het type Clip’fil’ die de baan veilig maakt dankzij een systeem dat is ontworpen om vallen te voorkomen.

Begeleidende personen die geen deelnemer zijn, kunnen GRATIS meekijken op het gemarkeerde en veilige pad en zo de avonturen van de groep of hun kinderen volgen!

opening:

– weekends en feestdagen

– schoolvakanties, zomervakanties

schema:

van 13 tot 18 uur

laatste vertrek om 16.30 uur

Juli – augustus van 12 tot 19:30 uur

laatste vertrek 18.00 uur

Prijs:

3 cursussen (volwassenen en kinderen vanaf 1,40 m met opgeheven armen): volwassenen: 20 €

kind (jonger dan 16): € 15

– 2 babycursussen (vanaf 3 jaar oud, onder ouderlijk toezicht): € 8

– Familietarief, 2 volwassenen en 2 kinderen: € 60

Info: https://www.spaforest.be/

Escape room challenge

Je bent opgesloten met een team …

Je neemt niets mee naar binnen, maar de escape room wordt gevuld met nuttige en soms irrelevante items.

De klok tikt …

Kun jij je weg naar de intrigerende conclusie vinden en de kamer binnen 60 minuten ontvluchten?

Voel de sfeer …

De kamers zijn ontworpen om een authentieke ervaring te creëren met een sfeer en speciale aandacht voor detail.

Een totale onderdompeling in de wereld van detectives, een unieke ervaring om de band van een groep te versterken, om te beleven met familie, vrienden of collega’s. Ben je op zoek naar een activiteit voor een zakelijke teambuilding, een vrijgezellenfeest, een verjaardag of een uitje met vrienden? U bent bij ons aan het juiste adres!

Meer info: https://www.escapechallengemalmedy.be/

Actionzone outdoor park

100% ACTION, FUN & ADRENALINE!

Arrowtag
Trefbal, maar dan anders! Kom bij ons een potje legendarische trefbal spelen met pijl en boog!

Bubble soccer
De regels zijn hetzelfde als die van voetbal. MAAR: de Bubbels geven je de mogelijkheid om je tegenstanders volledig uit evenwicht en heen en weer het veld te stuiteren.

Paintball
Beleef alle actie en plezier van een rondje paintball op meer dan 25,000m2 verdeeld over 3 speelvelde

Bike en e-bike
Of het nu een gezellige tocht over de eigens daarvoor aangelegde fietspaden zal zijn, of een opwindende adrenaline-versproeiende- rit door de mooiste bossen van onze omgeving: Wij bieden voor iedereen het juiste aan!

https://actionzone.be

info@actionzone.be

Tél : 0032 (0) 473 98 49 50

Paintball Sniper zone

Sinds 2005 is Sniper Zone de referentie voor outdoor paintball in Wallonië en in heel België. Gelegen in Malmedy, in de provincie Luik, vlakbij de steden Verviers, Aken en Maastricht. Wij verwelkomen u het hele jaar door, 7 dagen per week, op onze 5 terreinen, in één van de mooiste bossen van de Hoge Venen. Wij bevinden ons op enkele kilometers van Robertville, Waimes, Stavelot, Francorchamps, Spa en Saint-Vith. Ons terrein, speciaal ontworpen voor paintball, is geschikt voor meer dan 120 personen. Sniper Zone garandeert u een intens plezier vol adrenaline, om te delen met familie, vrienden of collega’s.

Meer infos : http://www.sniper-zone.be/fr/paintball-outdoor.htm

Tél. : +32 (0)497 47 97 86

Het meer van Warfaaz

Het meer van Warfaaz ligt vlak bij de stad Spa. U kunt een wandeling om het meer maken, of waterfietsen of vissen…

 

Forestia – Dierenpark en Avonturenpark

FORESTIA biedt twee hoofdactiviteiten aan en voldoet hiermee aan de verwachting van allemaal. Het dierenpark en avonturen(klim)park en natuurlijk ook de grote speeltuin, mini-expos en een bar in het bos!

Kom en breng een onvergetelijke dag met familie, met school, collega’s of vrienden door.

Museum van de waterstad Spa

Het Museum van de waterstad  Spa is  gevestigd in de oude koninklijke villa in Spa. De villa was de residentie van koningin Marie-Henriette-Anne van Habsburg-Lotharingen, echtgenote van Leopold II. Op 6 juni 1970 werd dit museum officieel  geopend.

Toeristisch centrum van Wol en Mode

De permanente tentoonstelling brengt de bezoeker in  driedimensionale ruimten, uitgerust met individuele hoofdtelefoons
in een atmosfeer vanaf het begin van de wolindustrie tot op zijn hoogtepunt. Het is de gelegenheid om een verrassende collectie van gereedschappen uit het industriële verleden van Verviers te bewonderen.
De tour brengt U daarna bij de mode: kostuums, komische strips en films illustreren en accentueren  de grootse momenten in de geschiedenis van de mode. Het toeristische centrum, dat in 2010 haar 10-jarig bestaan vierde, is geïnstalleerd in de voormalige Thier fabriek, die in het begin van de 19e eeuw in neoklassieke stijl werd gebouwd. Het gebouw is schitterend gerenoveerd en is toegankelijk voor allen, met inbegrip van mensen met een mobiliteitshandicap.

Railbiken

Via een oude spoorlijn, fietst U door mooie natuurlijke landschappen van het hoogveen. Ontdek al fietsend de Ardennen en de Hoge Venen! Een sportieve, toeristische activiteit in de natuur met uw familie, uw kinderen of een groep vrienden.
.

De thermen van Spa

Dit gebouw van 800m² is volledig gewijd aan ontspanning en welbehagen: Hamam, sauna (badkleding of naturist), balneotherapie, aquagym, babybubbels, ontspanning (Tibetaanse Bowl of meditatie)  lamp/woodlicht en infrarood of zenavonden “na 18.00 uur”. De Thermen van Spa nodigen U uit om te ontspannen.

Lokale weekmarkten

Lokale weekmarkten  
4900 Spa – Rue Servais / dinsdag
4970 Stavelot – Place St Remacle / donderdag
4960 Malmedy – Place St Géréon/ vrijdag
4880 Trois-Ponts – Rue des villas/ vrijdag
4950 Waimes – Place de l’Eglise / dinsdag
4750 Butchenbach – Centre / dinsdag
4920 Aywaille – Place Marcellis / woensdag/zaterdag
4800 Verviers- Place du marché / zaterdag
4830 Limbourg – Place Lion d’Andrimont / woensdag
4820 Dison – Place du Sablon/ dinsdag
4860 Pepinster –  Moulin à la couleur / zondag
4170 Comblain au Pont – Place Leblanc / donderdag

4700 Eupen – Werthplatz / vrijdag