Lieu du logement: Jalhay

Bivouacs

Inscription obligatoire sur “www.botrange.be”

Vous trouverez 3 sites de bivouac près du lac de la Gileppe.

Un bivouac, c’est toujours un campement minimaliste (à la belle étoile ou avec une petite tente ou un « tarp ») pour passer une nuit (une seule) au calme dans le cadre d’une itinérance autonome et « lente » (à pied, à vélo, etc.). L’intégration de l’humain dans la nature est un enjeu majeur des bivouacs. Le calme et la compréhension du milieu naturel sont indispensables à son respect.

Règles du bivouac :

 •  arrivée à pied, en vélo, à cheval en tout cas sans moteur (sauf les VAE),
 • arrivée en fin de journée et départ tôt le matin,
 • équipement : max. d’une petite tente (où l’on ne peut se tenir debout) ou d’un tarp,
 • discrétion (pas de son diffusé via GSM, radio, etc.),
 • faire place au silence dès 22 h,
 • respecter le sommeil des autres,
 • ne faire un feu que si/là/quand c’est autorisé et sécurisé,
 • ne pas prélever du bois mort que là où c’est autorisé et sans porter atteinte à la végétation,
 • respecter les lieux, la nature et ses habitants (humains et non humains),
 • ne rien prélever et ne laisser aucune trace de son passage (pas non plus les traces d’un feu, ni de papier hygiénique),
 • utiliser les installations sanitaires en place et en leur absence enterrer ses déjections à min. 100 mètres des aires de bivouac,
 • reprendre tous ses déchets.

Merci!!

Côté Fagnes

Côté Fagnes is een vakantiehuisje in Jalhay met een landelijk karakter, voorzien van alle comfort en met een capaciteit voor 6 personen.

Het vakantiehuis is ingericht in een voorheen oude stal met melkerij, gelegen op een geplaveide binnenplaats vlakbij de woning van de eigenaars. Het huis is rustig en vrij gelegen, binnen het bereik van alle dorpsfaciliteiten.  Dit is het ideale vertrekpunt voor tal van activiteiten: wandelingen, fietstochtjes,  bezoekjes aan de plaatselijke- en andere opmerkelijke  bezienswaardigheden in de streek.

La Grange des Fagnes – Gîte du Cerf

Met een oppervlakte van 750 m² is ‘le Gîte du Cerf’ heel ruim en  heel helder. Hij kan 15 mensen herbergen. Het interieur, bestaande uit hout en steen, straalt een uitzonderlijke warme, gezellige sfeer uit. De 6 kamers hebben elk een eigen thema en zijn met de meeste zorg ingericht. Zo hebt u de kamers: « Provençale », la « Montagnarde », la « Chasseur », la « Forestière », la « Fagnarde » et la « Cocoon » ….

 

La Grange des Fagnes – Gîte du Faon

De gîte du Faon heeft een oppervlakte van 315 m² en kan 9 personen herbergen. Deze gîte neemt u mee naar de Provence. Zijn unieke charme en authentieke ziel, die u zeker gaat waarderen, zorgen voor een volledige ontheemding. Zijn verzorgde inrichting en romantische tuin … gaan u laten wegdromen gedurende uw verblijf.

La Maison de Régine

La Maison de Régine is rustig gelegen in het dorp Jalhay en niet ver van de Hoge Venen. Het huis heft een tuin met terras. Er zijn twee tweepersoons kamers.

La Crémaillère

Het hotel is in het centrum van Jalhay gelegen,  vlakbij Baraque Michel, de Hoge Venen en de stuwdam van la Gileppe. De kamers zijn aangenaam ingericht en van alle gemakken voorzien en het restaurant is gezellig en men kan er genieten van heerlijke gerechten.

Hôtel du Lion

Hotel du Lion biedt U een verblijf op een mooie plek in de natuur niet ver van de stuwdam en meer van Gileppe, het circuit Spa-Francorchamps, Verviers, de Hoge Venen, Eupen, Monschau… en andere mooie te ontdekken plaatsen.

Activiteiten in de buurt: Golf van Henri-Chapelle, bowling, karten, wandelingen, fietsen, paardrijden, shopping, Thermen, alpine skiën, langlaufen, rodelen, bioscopen, danszalen.

Au Vieux Hêtre

Een charmant hotel vlak bij de Hoge Venen en gelegen in het centrum van Jalhay. Het hotel is bekend om haar eenvoudige maar gastronomische keuken en de prachtige tuin waar men in de zomer buiten kan genieten van heerlijke gerechten.