Plaats: Jalhay

Ô temps d’une pause

Een wellnesscentrum gewijd aan ontspanning.

Een puur moment speciaal voor jou … Trakteer jezelf op een beetje plezier en kom je batterijen opladen!

Finse sauna met sterrenhemel, 32 ° ontspanningszwembad met massagestralen en tegenstroomzwemmen, buitenjacuzzi, ontspanningsruimte met infraroodstoelen …

Alleen op reservatie.

Tel: 0493/83 99 97

info@otempsdunepause.be

www.otempsdunepause.be

Het meer van Warfaaz

Het meer van Warfaaz ligt vlak bij de stad Spa. U kunt een wandeling om het meer maken, of waterfietsen of vissen…

 

Het Natuurpark Hoge Venen – Eifel en het bezoekerscentrum

Het natuurpark Hautes Fagnes – Eifel is zonder twijfel een van de mooiste streken van België. Gelegen in het oosten van het land, is het onderdeel van een natuurpark, dat de grens tussen België en Duitsland overschrijdt. Het park is uniek door de diversiteit aan landschappen, het milieu en de natuur, evenals de natuurlijke en culturele geschiedenis. Het park biedt steeds veranderende landschappen van bossen, valleien, beken, weilanden, heuveltoppen en schilderachtige dorpjes.

Het bezoekerscentrum ligt aan de rand van het natuurreservaat « de Hoge Venen ». Het is de ideale plek om dit landschap van heidevelden en moerassen te ontdekken. U kunt hier wandelkaarten kopen, tentoonstellingen bezoeken, huifkartochten maken en uiteraard prachtige wandelingen maken.

Fietsverhuur en Mountainbikes

Op verschillende adressen kunt U fietsen huren:

  • VTT Spa – Clos de Pierreuse 2 4845 Nivezé – Jalhay : www.vttspa.be – vttspa@gmail.com – 0487/32 10 26
  • AB Bike – route de Balmoral 35 4845 Sart-lez-Spa : 087/77 57 77
  • Horizon Bike – route de Cockaifagne 8 4970 Hockai : 0472/88 04 69 – www.horizon-bike.be
  • Lac de la Gileppe (vélos électriques) route de la Gileppe 55a 4845 Jalhay – 087/76 56 87 – http://www.gileppe.com/fr/activites/location-velos

RAVel lijn 44a

De RAVeL bestaat uit meer dan 1350km paden voor voetgangers, fietsers, ruiters en mensen met een mobiliteitshandicap! Het is een comfortabel en veilig netwerk over voornamelijk oude spoorlijnen. Op lokaal niveau vertegenwoordigt dit meer dan 45 routes. Deze routes zijn aan elkaar gekoppeld tot 9 regionale routes en 4 internationale routes, die over het Waalse grondgebied lopen. Via de RAVeL kunt U veilig steden, natuur en streekgebieden ontdekken. De route van lijn 44 begint bij Sart-Station en klimt voorzichtig richting het dorp Hockai en vervolgens door naar Francorchamps.

Van Francorchamps gaat het verder naar Stavelot en U komt langs de beroemde heuvel van de “Haute Levée” op lijn 45.

Praktische info: Vertrekpunt: Rue Sart-Station, langs de N640   –  Verbinding met de RAVeL van lijn 45, dicht bij de (N622) in Stavelot

Gidsen / kaarten: Kaart van de provincie Luik in België gepubliceerd door SPW RAVeL. Deze kaart, genaamd “RAVel”, kan hieronder kosteloos besteld worden.   hier klikken.

 

Visserij Foyeuru

De visserij van Foyeuru nodigt U uit voor een aantal ontspannen uren in een unieke setting. In de open lucht, omgeven door bossen, genieten van de rust en stilte aan de rand van een van de vier forellenvijvers.

Accropark van Gileppe

Gelegen in het hart van de blauwe Ardennen vint U het Accro avonturenpark vlak bij het stuwmeer van Gileppe. Het park biedt 3 parcours aan met 3 verschillende levels en een klimwand. Een dynamisch team van specialisten begeleidt U tijdens uw ervaring in de bomen.

De hele familie vindt hier een activiteit en voor de allerkleinste is er een gratis speeltuin. 
Het Park is in de zomervakantie elke dag van 10.00 – 18.00 uur geopend en in de weekends en feestdagen in april, mei, juni, september en oktober.
Informatie en reservatie:

fun@gileppe.com

Tel: +32 (0)87 71 01 60

https://www.facebook.com/lacdelagileppe/
www.gileppe.com

Tarieven

Individuele prijs:

  • Jongeren (-18 jaar):   14 eur
  • Volwassenen (18+):    16 eur

Groepen (min.10pers):

  • Jongeren (-18 jaar):    12 eur
  • Volwassenen (18+):  14 eur

De stuwdam van Gileppe


Dit kunstwerk, gemaakt uit graniet was de eerste in zijn soort in België. De stuwdam werd gebouwd tussen 1867 en 1875. Tussen 1967 en 1971 werd hij geconsolideerd en de capaciteit van het stuwmeer verhoogd tot 26,4 miljoen m³ water. Het meer wordt gevoed door de Gileppe, de Louba en de Soor. Twee 75m hoge opvangtorens leiden het water naar turbines. Het gehele complex wordt beheerst door een 77,6m hoge panoramatoren met lift.

Het complex van Gileppe beschikt over twee iconische figuren, de panoramatoren en de majestueuze leeuw die elk jaar meer en meer bezoekers trekken.

De toren, 77.6 meter hoog en op de bovenste etage volledig beglaasd (niveau 2), is toegankelijk door een lift en biedt een onvergetelijk uitzicht op het meer en het omliggende gebied. Dit niveau biedt tevens toegang tot een restaurant. Aan de voet van de toren (niveau 0) vertelt een permanente tentoonstelling de geschiedenis van de dam en de economische noodzaak van de bouw in 1875. De beroemde Leeuw, gemaakt door Félix-Antoine Bouré, is de andere grote trekpleister. Hoogte: 13,5m – haar gewicht: 130 ton. 183 blokken die zoals een puzzel in elkaar passen, werden volledig gedemonteerd en opnieuw opgebouwd ter gelegenheid van de verhoging van de dam. (een technisch hoogstandje) Na voltooiing van dit werk werd de dam op 20 oktober 1971 door koning Baudouin geopend .

Naast deze twee grote trekpleisters biedt het complex ook andere activiteiten zoals: wandelen, mountainbiken (fietsverhuur mogelijk ter plaatse) een klimpark en een leerpad. Een bezoek aan de dam door groepen is ook mogelijk, alleen op aanvraag.

Om het meer te ontdekken, kunt U wandeling 44 (bewegwijzerde wandeling groene rechthoek) te voet of per mountainbike maken.

Zie hiervoor ook de rubriek Wandelingen op deze website !

Voor info:

Tel : +32 (0)87 – 75 56 87

info@gileppe.com

www.gileppe.com