Type of attraction: Sport & Recreatie

Accropark Spa Forest

Dicht bij het stadscentrum, in het hart van het bos en in de buurt van de Thermen van Spa, verwelkomt een openluchtattractie u het hele jaar door.

Diverse boomklimcursussen, voor jong en oud, evenals andere leuke en sportieve activiteiten zoals boogschieten, mountainbikeverhuur, speurtocht, nieuwe generatie lasergame, survivalworkshop. ..kunt u een aangename dag doorbrengen met familie of vrienden

Gratis parkeren is beschikbaar, een cafetaria en sanitaire voorzieningen in de buurt.

BELANGRIJK – met 100% VEILIGHEID

Om uw veiligheid te garanderen, biedt de accrobranche een ‘doorlopende lijn van het type Clip’fil’ die de baan veilig maakt dankzij een systeem dat is ontworpen om vallen te voorkomen.

Begeleidende personen die geen deelnemer zijn, kunnen GRATIS meekijken op het gemarkeerde en veilige pad en zo de avonturen van de groep of hun kinderen volgen!

opening:

– weekends en feestdagen

– schoolvakanties, zomervakanties

schema:

van 13 tot 18 uur

laatste vertrek om 16.30 uur

Juli – augustus van 12 tot 19:30 uur

laatste vertrek 18.00 uur

Prijs:

3 cursussen (volwassenen en kinderen vanaf 1,40 m met opgeheven armen): volwassenen: 20 €

kind (jonger dan 16): € 15

– 2 babycursussen (vanaf 3 jaar oud, onder ouderlijk toezicht): € 8

– Familietarief, 2 volwassenen en 2 kinderen: € 60

Info: https://www.spaforest.be/

Escape room challenge

Je bent opgesloten met een team …

Je neemt niets mee naar binnen, maar de escape room wordt gevuld met nuttige en soms irrelevante items.

De klok tikt …

Kun jij je weg naar de intrigerende conclusie vinden en de kamer binnen 60 minuten ontvluchten?

Voel de sfeer …

De kamers zijn ontworpen om een authentieke ervaring te creëren met een sfeer en speciale aandacht voor detail.

Een totale onderdompeling in de wereld van detectives, een unieke ervaring om de band van een groep te versterken, om te beleven met familie, vrienden of collega’s. Ben je op zoek naar een activiteit voor een zakelijke teambuilding, een vrijgezellenfeest, een verjaardag of een uitje met vrienden? U bent bij ons aan het juiste adres!

Meer info: https://www.escapechallengemalmedy.be/

Actionzone outdoor park

100% ACTION, FUN & ADRENALINE!

Arrowtag
Trefbal, maar dan anders! Kom bij ons een potje legendarische trefbal spelen met pijl en boog!

Bubble soccer
De regels zijn hetzelfde als die van voetbal. MAAR: de Bubbels geven je de mogelijkheid om je tegenstanders volledig uit evenwicht en heen en weer het veld te stuiteren.

Paintball
Beleef alle actie en plezier van een rondje paintball op meer dan 25,000m2 verdeeld over 3 speelvelde

Bike en e-bike
Of het nu een gezellige tocht over de eigens daarvoor aangelegde fietspaden zal zijn, of een opwindende adrenaline-versproeiende- rit door de mooiste bossen van onze omgeving: Wij bieden voor iedereen het juiste aan!

https://actionzone.be

info@actionzone.be

Tél : 0032 (0) 473 98 49 50

Paintball Sniper zone

Sinds 2005 is Sniper Zone de referentie voor outdoor paintball in Wallonië en in heel België. Gelegen in Malmedy, in de provincie Luik, vlakbij de steden Verviers, Aken en Maastricht. Wij verwelkomen u het hele jaar door, 7 dagen per week, op onze 5 terreinen, in één van de mooiste bossen van de Hoge Venen. Wij bevinden ons op enkele kilometers van Robertville, Waimes, Stavelot, Francorchamps, Spa en Saint-Vith. Ons terrein, speciaal ontworpen voor paintball, is geschikt voor meer dan 120 personen. Sniper Zone garandeert u een intens plezier vol adrenaline, om te delen met familie, vrienden of collega’s.

Meer infos : http://www.sniper-zone.be/fr/paintball-outdoor.htm

Tél. : +32 (0)497 47 97 86

Het meer van Warfaaz

Het meer van Warfaaz ligt vlak bij de stad Spa. U kunt een wandeling om het meer maken, of waterfietsen of vissen…

 

Forestia – Dierenpark en Avonturenpark

FORESTIA biedt twee hoofdactiviteiten aan en voldoet hiermee aan de verwachting van allemaal. Het dierenpark en avonturen(klim)park en natuurlijk ook de grote speeltuin, mini-expos en een bar in het bos!

Kom en breng een onvergetelijke dag met familie, met school, collega’s of vrienden door.

Railbiken

Via een oude spoorlijn, fietst U door mooie natuurlijke landschappen van het hoogveen. Ontdek al fietsend de Ardennen en de Hoge Venen! Een sportieve, toeristische activiteit in de natuur met uw familie, uw kinderen of een groep vrienden.
.

Lokale weekmarkten

Lokale weekmarkten  
4900 Spa – Rue Servais / dinsdag
4970 Stavelot – Place St Remacle / donderdag
4960 Malmedy – Place St Géréon/ vrijdag
4880 Trois-Ponts – Rue des villas/ vrijdag
4950 Waimes – Place de l’Eglise / dinsdag
4750 Butchenbach – Centre / dinsdag
4920 Aywaille – Place Marcellis / woensdag/zaterdag
4800 Verviers- Place du marché / zaterdag
4830 Limbourg – Place Lion d’Andrimont / woensdag
4820 Dison – Place du Sablon/ dinsdag
4860 Pepinster –  Moulin à la couleur / zondag
4170 Comblain au Pont – Place Leblanc / donderdag

4700 Eupen – Werthplatz / vrijdag

Het Natuurpark Hoge Venen – Eifel en het bezoekerscentrum

Het natuurpark Hautes Fagnes – Eifel is zonder twijfel een van de mooiste streken van België. Gelegen in het oosten van het land, is het onderdeel van een natuurpark, dat de grens tussen België en Duitsland overschrijdt. Het park is uniek door de diversiteit aan landschappen, het milieu en de natuur, evenals de natuurlijke en culturele geschiedenis. Het park biedt steeds veranderende landschappen van bossen, valleien, beken, weilanden, heuveltoppen en schilderachtige dorpjes.

Het bezoekerscentrum ligt aan de rand van het natuurreservaat « de Hoge Venen ». Het is de ideale plek om dit landschap van heidevelden en moerassen te ontdekken. U kunt hier wandelkaarten kopen, tentoonstellingen bezoeken, huifkartochten maken en uiteraard prachtige wandelingen maken.

Fietsverhuur en Mountainbikes

Op verschillende adressen kunt U fietsen huren:

  • VTT Spa – Clos de Pierreuse 2 4845 Nivezé – Jalhay : www.vttspa.be – vttspa@gmail.com – 0487/32 10 26
  • AB Bike – route de Balmoral 35 4845 Sart-lez-Spa : 087/77 57 77
  • Horizon Bike – route de Cockaifagne 8 4970 Hockai : 0472/88 04 69 – www.horizon-bike.be
  • Lac de la Gileppe (vélos électriques) route de la Gileppe 55a 4845 Jalhay – 087/76 56 87 – http://www.gileppe.com/fr/activites/location-velos

Royal Golf Club Fagnes

In een bosrijke, landelijk gelegen omgeving die bevorderlijk is voor uw ontspanning. Heel rustig, geen geluiden, alleen het geluid als U de top van de bal raakt….

Brasserie Bellevaux

De boerderij van Joseph en Frieda was onze vaste pleisterplaats op weg naar de dorpschool. De kinderen zetten er hun bemodderde laarzen op het muurtje of stalden hun slee naast de oude tractor in de open schuur. Een plek waar de tijd had stilgestaan. Toen de boerderij te koop kwam aarzelden wij niet: deze gebouwen zouden het perfecte decor vormen voor een ambachtelijke brouwerij die we ‘Brasserie de Bellevaux’ hebben genoemd. Zonder de harmonie van het landleven te verstoren is het oude met het nieuwe (een high tech brouwinstallatie) verenigd. Ardens bronwater, uitgelezen ingrediënten, vakmanschap en geduldig speurwerk staan aan de basis van de vier karaktervolle bieren die simpelweg Blonde, Brune, Black en Blanche werden genoemd. Neus rond op onze site of, nog beter, kom naar ons toe en ervaar ook de magie van deze plek waar de tijd stilstaat.

De bieren van Brasserie de Bellevaux worden niet gefilterd en niet gepasteuriseerd. Het zijn ‘levende’ bieren, die van nature licht troebel zijn. Hierbij hoort een gistdepot op de bodem van de fles. Het hele jaar door produceren wij het Blonde, Brune en de Malmedy Triple. In het voorjaar en in de zomer is er het dorstlessende Blanche en in de herfst en winter is er het pittige Black met haar markante crème schuimkraag. Daarnaast brouwen wij volgens de seizoenen speciale cuvées als de TPA (Tom’s Pale Ale) en de versgehopte Indian Summer.