De Hoge Venen

Livres

De Hoge Venen

Prix : 28,95

Description

De Hoge Venen vormen één van de laatste grote wildernissen van de Lage Landen. Het is tevens het het hoogst gelegen gebied van Nederland en België. Het is er bijna 5 graden kouder, er valt twee keer zoveel regen en op de hoogste plateaus ligt zo’n 70 dagen per jaar sneeuw. In dit gebied heeft Michel de afgelopen tien jaar het landschap gefotografeerd.

Dit boek ‘HOGE VENEN, weidse en intieme landschappen’ bevat ruim 100 van zijn beste landschapsfoto’s hier gemaakt. Hij beschrijft waarom hij als landschapsfotograaf zo gegrepen is door de Hoge Venen. Hij vertelt over zijn persoonlijke visie op landschapsfotografie, zijn inspiratiebronnen en hoe hij te werk gaat. Ter inspiratie geeft hij ook zijn favoriete plekken en onderwerpen per seizoen prijs. Het prachtige voorwoord is geschreven door Theo Bosboom, één van de grote natuurfotografen van deze tijd.

Over de auteur

Michel Lucas is bioloog en natuurfotograaf. In 2004 kreeg zijn natuurfotografie een impuls, toen hij lid werd van de Vereniging voor Natuurfotografen in Nijmegen. Hij ontdekte daar een andere benadering, die meer uitgaat van het creatieve en artistieke, in plaats van het zo groot mogelijk in beeld brengen van planten en dieren.


© De vormgeving is van de hand van René Alblas. Het is hoogwaardig gedrukt bij drukkerij EPOS | PRESS, heeft 132 pagina’s, zo’n 100 foto’s en een harde kaft.

Retour